Longemfyseem Symptomen

Als je denkt longemfyseem te hebben, in wat voor mate dan ook, kun je jouw klachten eens vergelijken met de onderstaande longemfyseem symptomen. In het geval dat je longemfyseem hebt, komen de symptomen of klachten vooral in de nacht of ochtend voor. Let wel dat het zo kan zijn dat je een aantal dagen minder of geen last hebt van je klachten en andere dagen juist weer veel meer.

Als je longemfyseem hebt, zul je de volgende symptomen tegenkomen:

 • Je bent vaak moe
 • Je bent snel moe en hebt haast geen conditie
 • Als je ademhaalt, piept het
 • Vaak last van hoesten
 • Je krijgt het van tijd tot tijd benauwd

Longemfyseem Symptomen
Wanneer je enkele van deze bovenstaande symptomen hebt, betekend dit niet direct dat je last van longemfyseem hebt. Toch is het wel goed om even bij de huisarts langs te gaan in dit geval. Natuurlijk wil je in dat geval ook weten wat de Oorzaak van Longemfyseem is, klik daarvoor op het juiste menu item links.


Reacties op “Longemfyseem Symptomen”

 1. Caroliene Reijndorp :

  Kan ik longemfyseem gekregen hebben na het inademen van Chloorgas? Ik ben al bekend met astma, maar dat was onder controle. In de week voor Kerst heb ik tijdens thuiswerk bij een klantje chloor in het toilet gedaan. Blijkbaar zat er al iets anders in wat het chloor reageerde en er kwam gas vrij. Dit heb ik ingeademd waardoor ik acuut een astmaaanval kreeg. Dit heeft mij een nacht ziekenhuis gekost en een pretnisonkuur. Vandaag kreeg ik van de longarts te horen dat ik astma heb met longemfyseem.

 2. admin :

  Omdat wij niet precies weten wat je binnen hebt gekregen ( en de dokter hoogstwaarschijnlijk wel ), kun je deze vraag het beste bij deze persoon neerleggen. Laat je ons nog even weten hoe dit afgelopen is? Sterkte ermee!

 3. jolanda :

  mijn oom heeft diagnose versleten longen gekregen. naar mijn idee betekend dit longemfyseem. is dit waar? mijn oom heeft altijd gewerkt met kuikens (dus veel stof ingeademd). kan dit een oorzaak zijn??

 4. frank :

  Ik heb alle bovenstaande symptomen. Ik ben bijna 37 jaar, en doe al vanaf mijn 18e ongezond werk. Ik heb o.a. in mijn tijd bij een garage bedrijf veel met (asbestvrije) remvoering gewerkt, en veel van de stof binnengekregen. Daarna ben ik 7 jaar lasser geweest. Weliswaar met bescherming, maar de afzuiging was niet voldoende, en het was voornamelijk gegalvaniseerd materiaal…daarna heb ik nog een aantal jaren veelal blank staal gelast, en ook veel geslepen. Dit was niet zo ongezond als wat ik voorheen deed, maar de tent stond toch vaak blauw van de lasrook.

  Het klinkt als een “verhaal”, want niemand is dom genoeg om dit soort werk zo lang uit te voeren zonder eerder maatregelen te treffen, maar je denkt er gewoon niet bij na op dat moment. Je bent goed in je vak, en je zeurt niet om “een beetje stof”. Maar, ik heb er last van. Soms bijna niets, maar op sommige dagen, als vandaag, piep, en hoest ik de hele dag. Ik heb het soms wat benauwd, en voel me zwak, met af en toe een rilling, en een beetje griep-achtig. Ik merk ook dat ik over het algemeen lichamelijk niet meer zo goed mee kan komen als zou moeten…wat denken jullie? Ik ben als de dood voor long foto’s….

Reageer op “Longemfyseem Symptomen”